Tele szájjal n**gerezve támadt fehér ellenfelére a ringben a fekete MMA-világbajnok

sport
2023 július 09., 11:42

Elképesztően kínosra sikerült egy meccs utáni jelenet a legutóbbi, 290. UFC-gálán, pedig csak egy sokak által várt világbajnoki címmeccset próbáltak volna beharangozni.

Pedig az eleje álomszerűen indult az egyik résztvevő szempontjából. A dél-afrikai Dricus Du Plessis karrierje legnagyobb MMA-győzelmét aratva a második menetben technikai KO-val verte a korábbi középsúlyú világbajnok Robert Whittakert, megszerezve ezzel a jogot, hogy ő legyen a regnáló világbajnok, a nigériai-új zélandi Israel Adesanya következő kihívója.

Adesanya a sportág egyik legismertebb alakja, a két sportoló pedig az utóbbi időben már üzengetett egymásnak, a szervezők ezért jó ötletnek tartották, ha Du Plessis győzelme után beengedik a bajnokot ketrecbe, hátha történik valami. Hát történt.

link Forrás

Adesanya ugyanis pergőtűzszerű niggerezéssel indított, 12 alkalommal ejtve ki a tabunak számító, rasszista szitokszót, mindezt az ellenfelére értve. Bár nyilvánvalóan gúnyolódásnak szánta “fekete rapper a másik fekete rappernek”-stílusban niggázva, amiért Du Plessis korábban “az igazi afrikainak” nevezte magát kettejük közül, az egész rettentő kellemetlenül vette ki magát. Du Plessis a beszólásával arra utalt egyébként, hogy ellenfelétől eltérően ő nemcsak a kontinensen született, de azóta is ott él és edz. (Adesanya Nigériában született, gyerekkorában egy évig élt Ghánában is, majd a szülei tízéves korában Új-Zélandra emigráltak.)

Miután Adesanya gúnyolódásból végig “afrikai testvéremnek” nevezte, amint szóhoz jutott Du Plessis azzal vágott vissza, hogy “afrikai vagyok, de nem a testvéred, fiam”, majd heccelődésből azt kérdezte, hogy Adesanya mit mond az új-zélandiaknak. Adesanya ezután DNS-tesztekről kezdett beszélni, kissé összefüggéstelenül, majd megpróbálta tovább hergelni a dél-afrikait, de az egy idő múlva inkább hátat fordított és elkezdett ünnepelni.