Struccokkal álcázták a kenderültetvényt egy hódmezővásárhelyi tanyán

bűnügy
2023 július 10., 08:22

Vádat emeltek két férfival és egyikük élettársával szemben, akik Hódmezővásárhelyen alakítottak ki indiaikender-ültetvényt, ahol több mint ezerhatszáz növényt neveltek, tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

A letartóztatásban lévő három embert jelentős mennyiségű kábítószer társtettességben elkövetett kereskedelmével vádolják. A nő tulajdonában álló telek szabadtéri részén, illetve erre speciálisan kialakított beltéri helyiségekben a pár és társuk a vádirat szerint indiaikender-ültetvényt alakított ki. A növényeket a pár gondozta, beérésüket követően azokat betakarították, szárították, majd a kiadagolt kábítószert társuk értékesítette.

A tanyán tavaly június 8-án a nyomozók 1630 tő indiai kendert, hat kiló, már szárítás alatt álló ágvégződést, valamint az értékesítéshez szükséges egyéb eszközöket foglalt le. A lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma több mint tizenhatszorosa a jelentős mennyiség alsó határának.

A tanyán - feltehetően álcázásként - struccfarm működött, ahol közvetlenül a futómadarak kifutója mellett alakították ki az indiaikender-ültetvényt.

photo_camera Fotó: police.hu
Kiemelt videóink