A fiatal szerint semmi törvénytelen nem történt közöttük a BBC műsorvezetőjével, aki a vád szerint szexuális tartalmú fotókért fizetett neki

bűnügy
2023 július 11., 04:23

A BBC egy műsorvezetőjét azzal vádolják, hogy szexuális tartalmú fotókért fizetett egy tinédzsernek. Pontosabban a fiatal anyja azt állította, hogy gyerekének 17 éves korától egészen húszéves koráig finanszírozta drogfüggőségét a BBC egy meg nem nevezett műsorvezetője. A Guardian most azt írja, hogy a fiatal ügyvédje tagadja az anya állításait, mondván, hogy „semmi helytelen vagy törvénytelen nem történt”, és amiket állított, az „hülyeség”.

A Guardian szerint a BBC egyik ismert műsorvezetője – akiről annyi már kiderült, hogy férfi, és az évek alatt összesen 35 ezer fontot fizetett a fiatalnak – a hétvégén felfüggesztették, igaz, a BBC csak annyit közölt, hogy „a közeljövőben nem kerül adásba”.

A fiatal ügyvédje azt is mondta, hogy már az eredeti cikk előtt is küldtek egy cáfolatot a Sunnak, közölve a lappal, hogy „nem igaz” a cikk, amit akkor még csak készültek megjelentetni. A Sun nem közölte ezt a cáfolatot. A lap szerint annyi történt, hogy „két aggódó szülő panaszt tett a BBC-nél egy műsorvezetőjük viselkedése miatt”, ők pedig olyan bizonyítékokat láttak, „amik alátámasztják aggodalmaikat”.

Továbbra sem derült ki pontosan, hogy mi történt, csak hogy szexuális tartalmú, pontosabban „explicit” képeket küldött a fiatal a műsorvezetőnek, aki ezért cserébe állítólag fizetett. Az nem derült ki, hogy a fotókat 17 éves korában küldte-e el, vagy később, amikor már elmúlt 18. Ez nem lényegtelen, mert ha 18 éves kora előtt küldte, akkor az bűncselekménynek számít, ha utána, akkor ahogy a fiatal és ügyvédje is állítja, nem történt semmi törvénytelen. (Guardian)