A Mi Hazánk is beszállt a padháborúba: piros-fehér-zöldre festették

poltika
2023 július 13., 12:44

Újabb fordulat a magyar politikai életet egy hete lázban tartó pad csavaros történetében: a Mi Hazánk aktivistái átmázolták nemzetiszínűre.

photo_camera Fotó: 444

A padot először múlt csütörtökön a Ferencvárosi Önkormányzat és az Amnesty International festette le szivárványszínűre. Ez kiváltotta a ferencvárosi drukkerek jobbszárnyának haragját, akik szombatra zöld-fehérre festették. Ezután az Amnesty feljelentést tett, visszafestették szivárványosra a padot, a Fradi ultrái azonban nem hagyták magukat, kedden ismét zöld-fehérre mázolták, és a „STOP LMBTQ" üzenetet hagyták rajta. Ezután léptek be a pacifisták, hogy élét vegyék a kerületi ideológiai csatározásnak, ők a barna színt választották, és azt üzenték, hogy a pad csak pad szeretne lenni.

Aztán csütörtök reggel jött az újabb fordulat, amikor Baranyi Krisztina és az Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország vezetője sajtótájékoztatót tartott, miközben az Amnesty aktivistái ismét kézbe vették a festékszórót és a spaklit, és visszafestették. Vig azt mondta, hogy harmadszor festették „szivárványosra a szivárványos padot”, amivel a Pride hónap alkalmából azt fejezik ki, hogy egy nyitott, szabad, boldog és mindenki számára biztonságos Magyarországon szeretnének élni.

A Mi Hazánk mindezek után jött a piros-fehér-zölddel, de az eddigiek alapján aligha ez az utolsó fordulat az ügyben.

Update: A párt utóbb közleményt és Twitter-posztot is publikált, ebben ezt írják: „A Mi Hazánk nemzeti színűre festette a padot, jogi védelmet ajánl a fradistáknak, és az ország minden részén át fogja festeni az LMBTQ-jelképeket, ha máshol is ilyen propaganda-festésbe kezd ez a lobbi. És mi fogunk feljelentést tenni nemzeti jelkép megsértése miatt, ha átfestik a piros-fehér-zöldet.”