Festők és mázolók harca bontakozott ki a Ferencvárosban

MŰVÉSZET
2023 július 08., 10:57

július 6-án, csütörtökön avatta fel az Amnesty International Magyarország és Ferencváros Önkormányzata Budapest első szivárványos köztéri padját.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

A színes paddal a két éve megszavazott homofób törvényre emlékeztetnek a jogvédők és az önkormányzat. Így tiltakoznak „a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellen”. De a Tompa utcai pad nem sokáig maradt szivárványos. Szombat reggel a Fradimob nevű szurkolói oldal posztolt képet a szivárványosról zöld-fehérre átfestett padról. Az alábbi üzenettel rakták ki az újragondolt köztéri művet:

„Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná.”

link Forrás

Egyébként a padot sem az Amnesty, sem az ultrák nem mázolták le szakszerűen. Festés előtt nem csiszolták és nem alapozták le a felületet, így nagyon hamar kopásnak fog indulni a szivárvány és a zöld-fehér réteg is.

Nem ez az első szivárványügyi összecsapás az önkormányzat és a Zöld Sasok között. 2020-ban az Aryan Greens nevű csoport letépte és felgyújtotta a hivatal épületére kitűzött szivárványos zászlót:

2021-ben a Légió Hungária három tagja lekönyökölte a Ferenc térre kiállított, térdre ereszkedett, szivárványos Szabadság-szobrot.

link Forrás