Ezért érdemes lottót venni: az állami szerencsejáték-vállalat pénze Szijjártó Péter testvérét, Schuster Lórántot és egy Wass Albert-műveket népszerűsítő alapítványt is támogatta

belföld
2023 július 13., 08:10

Május-júniusban 146 millió forintot költött el hat különféle támogatási célra az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. - írja a Hvg.hu. A legtöbb pénzt (nettó 50 millió forint) az úszószövetség kapta, a sorban a második nettó 40 millióval egy repülős cég, az Aeroglobe Kft. Az ehhez a családi vállalkozáshoz kapcsolódó másik családi cég az a Fly-Coop Kft., amely 2016-ban lagziba helikoptereztette Rogán Antalt, de szállította már Habony Árpádot és Kövér Lászlót is. Az Aeroglobe nagyon népszerű lehet az állami mázlicégnél, mert már az előző két évben is kaptak támogatást, összesen 55 millió forintot.

Nettó 5 milliós támogatást kapott az állami cégtől az a TRP Hungary Kft., amely egyik tulajdonosa Szijjártó Sarolta, a külügyminiszter testvére. A hazai autó- és motorsportélet aktív szereplőjének számító vállalkozás, amely 2019-ben oldalanként egymillió forint közpénzért írhatott tanulmányt egy versenypályáról, 2018 óta több tételben már eddig is több mint 80 millióhoz jutott a Szerencsejáték Zrt.-től.

Tízmilliós szponzorációs szerződést kapott Schuster Lóránt, a P. Mobil alapítója, korábbi MIÉP-politikus, akit Varga Mihály miniszter 2016-ban a Magyar Gazdaságért díjjal is kitüntetett, és akiről később kiderült, hogy a bt.-je 10 év alatt 187 ezer forint adót fizetett. Még mindig kultúra: azt az Örökség Közhasznú Alapítványt, amely falvakba viszi többek között a Csíksomlyói Magyar Passiót vagy Wass Albert műveit, 6 millióval támogatták. És végül 10 millió jutott a függőleges szélcsatornát fejlesztő Skyward Tunnel Kft.-nek, amely 2021 őszén is kapott már 10 milliót a szerencsejáték-vállalattól.

Kiemelt videóink