Deutsch Tamás szerint Szájer Józsefnek már újra játékban kellene lennie

POLITIKA
2023 július 14., 10:11

Interjút készített Deutsch Tamás fideszes EP-képviselővel a kormánypárti Index, ebben többek között szóba kerül, hogy van-e esélye Szájer Józsefnek visszatérni a politikába. Deutsch erre úgy válaszolt, hogy

„Szájer Józsefnek szerintem már újra játékban kellene lennie, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára, de az esetleges visszatérése az ő személyes döntése."

Deutsch szerint Szájer helyzetét egy olyan sportolóéhoz lehet hasonlítani, akinek volt egy súlyos sérülése, de már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Azt ő sem tudja, hogy Szájer pontosan milyen feladatot végezhetne, de szeretné, ha újra a pályán lenne.

A témánál maradva a fideszes politikus arról is beszélt, hogy Szájer soha nem tagadta szexuális irányultságát, de valóban nem coming outolt a nagy nyilvánosság előtt. „De miért is elvárás, miért lenne kötelező bármilyen szexuális irányultságú közszereplőnek nyilvános önvallomást tennie a szexuális irányultságáról? Szerintem ez magánügy. Kíváncsi leszek majd, hogy az LMBTQ-közösséggel egyébként oly annyira rokonszenvező liberális és baloldali politikusok és megmondóemberek hányszor fogják majd őt – nyilvánvalóan az európai értékek nagyobb dicsőségére – simán „lebuzizni”. nincsenek illúzióim" - mondta Deutsch.

Szájer József azután vonult vissza a politikától, hogy 2020 végén, a koronavírus-járvány csúcsán a kijárási szabályokat megszegve ment el egy brüsszeli meleg szexpartira, ahonnan a rendőri razzia elől az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Nem sikerült neki, és hátizsákjából drog került elő. Idén februárban egy sajtóper miatt kiadott közleményében azt írta, Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.