„Olyan, mint egy nagy nyúl” - Szökésben van egy kenguru a 18. kerületben

ÁLLAT
2023 július 14., 16:07

Megszökött, a kertekben ugrált, meglett, aztán újra eltűnt egy kenguru péntek délután Budapest 18. kerületében. A 444 elérte a kenguru gazdáját: szerinte az állat - amit teljesen szabadon tartanak - az éppen zajló csatornafelújítás miatt szökdös át a szomszédhoz.

A Jófogáson is hirdetett bennett-kenguru a gazdája szerint egyébként „olyan, mint egy nagy nyúl”, luxusélete van és a szökéstől nem esett baja.

A szökött kenguru
photo_camera A szökött kenguru Fotó: Jófogás

Az erszényest a kerületi városrendészet, járőrök, a körzeti állatorvos és a helyiek próbálták becserkészni. Elsőre a szomszéd vitte haza, de aztán megszökött újra, végül a Magyarországi Díszállat-kereskedők és Tápforgalmazók Egyesületének elnöke személyesen fogta be.

A kengurutartásra nálunk nincs különösebb előírás, csak európai irányelvek. A szakirodalmak öt állatra minimum 300 négyzetméteres területet ajánlanak, a kengurukat egész évben a szabadban kell tartani, de eső, hó, szél és erős napsugárzás ellen menedékházat is kell biztosítani nekik. A természetes, homokos talajt szeretik, akár 180 centiméteresre is megnőhetnek, és szénával, takarmánnyal, levelekkel táplálkoznak.

Ha idegesek, veszélyt éreznek vagy melegük van, nyalogatják az első lábukat.