Egy „fűtés nélküli házikó”, náddal benőtt pocsolya és némi térkő a vámospércsi jóléti park Hadházy Ákos szerint

belföld
2023 július 15., 07:28

A Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen találta meg a közpénzből, uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések újabb remek példáját Hadházy Ákos. A parlamenti képviselő ezúttal egy, a "TOP-2.1.2-15 Városi környezetjavító intézkedések 2" programban megvalósult ún. jóléti parkot mutatott be Facebook-posztjában.

Áll egy 75 nm-es, fűtés nélküli (!) házikóból, amelyben egy asztal és mosdók vannak. (...) A „jóléti park” további eleme a már eddig is ott lévő, náddal benőtt pocsolya (záportározó), a körülötte vezető térkő sétány, 10 db pad, 6 db kuka és 10 db napelemes kandeláber is

- sorolta a park valamennyi elemét a politikus. Hadházyt egy helyi önkormányzati képviselő, Kosztin Mihály vezette végig a városon, ahol „még mindig ijesztően sok a földút, a helyiek a pocsék ivóvízre is panaszkodnak”. Ehhez képest elkészült ez a Hadházy szerint „méregdrága épület”, de hogy mire jó, „azt senki nem tudja, nem is használta még senki”.

A városvezetés 2020. áprilisi tájékoztatása szerint a jóléti parkban „szabadtéri kondipark és játszótér megépítése” is a tervek része volt - Hadházy fotóiból és felsorolásából nem úgy tűnik, hogy ebből bármi megvalósult volna. Ez annyiban nem is meglepő, hogy játszótérről és kondiparkról a közbeszerzésben már szó sem esik.

A közbeszerzési értesítőből kiderül: az önkormányzat 93 345 069 forintot költött a „Jóléti park (Marinka) Fejlesztése” projektre. A tender nyertese az a két magánszemély tulajdonában álló, debreceni székhelyű NNK Környezetgazdálkodási Kft. volt, amely további 82 millióért a városi piac építésére kiírt tendert is elnyerte. Ezt a piacot egyébként Hadházy a posztjában a vicckategóriás jelzővel illeti.