Ellepték az internetet a Ben Wallace-nak hálálkodó ukrán mémek

INTERNET
2023 július 15., 18:48

Mémek és videók százai, ha nem ezrei lepték el az elmúlt napokban a Twittert, amiken ukrán emberek Ben Wallace brit védelmi miniszternek hálálkodnak. Wallace a vilniusi NATO-csúcs után újságírói kérdésre azt mondta, több hálát várna Volodimir Zelenszkijtől, amiért egyáltalán ott lehetett a találkozón, és mert katonai segítséget kap az Egyesült Királyságtól a háborúban.

link Forrás

„Köszönöm, Ben!”

Zelenszkij érezhetően frusztrált hangulatban posztolt a Twitterre kedden a NATO-csúcsról, amelynek egyik fő kérdése Ukrajna csatlakozása és ennek keretei voltak. Frusztrációja nem volt ok nélküli: az ukrán elnök hiába próbált nyomást gyakorolni a szövetség 31 tagállamára, hogy a találkozón elfogadott záró határozatban feltétel nélkül garantálják Ukrajna tagságát. A szervezet közleménye szerint ugyan „Ukrajna jövője a NATO-ban van”, de ezt jogállami és biztonsági reformokhoz kötnék.

link Forrás

„Ben Wallace magyarázza az ukránoknak, hogy nem hálálkodnak eléggé a fegyverekért”

Ben Wallace kijelentésétől a brit miniszterelnök, Rishi Sunak elhatárolódott, de az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára, Olekszij Danilov szerint sem tükrözi az egész brit kormány álláspontját a védelmi miniszter megjegyzése.

Wallace szerint rosszul idézték, félremagyarázták a szavait.

(via Guardian)