Djokovic: Életemben nem játszottam még olyan játékos ellen mint Alcaraz

sport
2023 július 17., 09:05
Djokovic a wimbledoni sajtótájékoztatón elveszített döntője után 2023 július 16-án
photo_camera Djokovic a wimbledoni sajtótájékoztatón elveszített döntője után 2023 július 16-án Fotó: JOE TOTH/AFP

Ahogy azt az utolsó labdamenet után már vasárnap délután megírtuk, a spanyol Carlos Alcaraz nyerte a wimbledoni tenisztorna döntőjét. A 20 éves világelső teniszező a második kiemelt címvédő, a szerb Novak Djokovic-ot győzte le öt szettben.

Djokovic, aki 23 Grand Slam-győzelmével jelenleg minden idők legeredményesebb teniszezője, okkal volt dühös magára a meccs után.

A szerb nagyon sima első játszma (6-1) után rövidítésben hozhatta volna a másodikat, de ki nem kényszerített hibák miatt elbukta azt, kiesett a ritmusból, elveszített még egy szettet, és a negyedikben ugyan visszajött, az ötödik elején nagy esélyt szalasztott el, hogy brékelje ellenfelét, ezután rögtön elbukta az adogatását, és végül meg kellett hajolnia Alcaraz dinamikus játéka előtt.

Djokovic győzött már idén Melbourne-ben és a Roland Garroson is, ez lett volna a 24. GS-győzelme, amivel beállította volna Margaret Court rekordját. A nyolcadik Wimbledonban, amivel beérte volna Roger Federert. Alcaraznak ez volt a második GS-győzelme a tavalyi US Open diadal után.

Djokovic a meccs utáni sajtótájékoztatón, miután az egekig dicsérte ellenfelét, nem titkolta csalódottságát, és hogy nehéz lesz feldolgoznia a vereséget. El is érzékenyült a beszéde közben.

A sajtótájékoztatón a szerb aztán tovább méltatta ellenfelét. Azt mondta, 23 éves pályafutása során soha nem játszott olyan játékossal mint Alcaraz.

„Az elmúlt egy évben egyre többen beszéltek arról, milyen tökéletesen ötvözi Federer, Nadal és az én játékom egyes elemeit. Egyet kell értenem” - mondta Djokovic, aki nem számított arra, hogy ilyen kevés füves pályán szerzett tapasztalattal a spanyol ilyen magas színvonalon lesz képes teniszezni.

„Megvan benne ez spanyol bika mentalitás, az elképesztő küzdeni akarás és védekező képesség, ami Nadalra emlékeztet. És elképesztő fonák nyesései vannak, amik olykor a sajátomra emlékeztetnek” - folytatta a szerb, aki a meccs alatt sokszor látszott türelmetlennek és idegesnek; az ütőjét is széttörte a hálótartó vason egy elveszített pont után, évek óta nem tudta egyetlen játékos sem ennyire kibillenteni az egyensúlyából. (Reuters)