Rejtélyes tárgyat találtak egy nyugat-ausztráliai strandon

külföld
2023 július 17., 10:28

Ismeretlen eredetű, kupolaszerű tárgyat mosott partra a víz szombaton a nyugat-ausztráliai Green Head strandon, Perth-től mintegy 250 km-re északra, írja a BBC. Az állami és szövetségi hatóságok vizsgálják a tárgyat, egyelőre veszélyesnek minősítették, és arra kérték az embereket, hogy tartsanak biztonságos távolságot.

Az azonosítatlan tárgy
photo_camera Az azonosítatlan tárgy. Fotó: Reuters

„Szeretnénk megnyugtatni a közösséget, hogy aktívan együttműködünk a különböző állami és szövetségi ügynökségekkel a tárgy eredetének és természetének megállapítása érdekében” – írta közleményében a rendőrség.

A henger körülbelül 2,5 méter széles és 2,5-3 méter hosszú. A lakosok szombat este ellátogattak a helyszínre, hogy megnézzék a tárgyat, egyikük „nagyszerű közösségi eseményének” nevezte a látogatást. „Szép, csendes éjszaka volt, a gyerekek homokvárat ástak körülötte” – mondta a helyi tévének.

Geoffrey Thomas repülési szakértő szerint a tárgy valószínűleg egy olyan rakéta üzemanyagtartálya, ami valamikor az elmúlt 12 hónapban az Indiai-óceánba zuhant. Az ausztrál űrkutatási hivatal szerint lehetséges, hogy az óriási palack egy űrhajóról esett le, ezért felvették a kapcsolatot más nemzetközi ügynökségekkel. Bár voltak olyan találgatások, hogy a henger a 2014-ben eltűnt maláj repülőgép - MH370 - egyik alkatrésze, Thomas szerint erre nincs esély.