Többen napközben villanyszerelőként dolgoznak a Fradit kiejtő feröeri csapatban

futball
2023 július 20., 10:17

René Joensen, a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtezőből az otthoni 0-0 után Budapesten 0-3-s eredménnyel simán kiejtő feröeri KÍ játékosa a meccs után nyilatkozott, ebből rakott ki részleteket a Nemzeti Sport:

link Forrás

Arról beszélt, hogy talán ez volt élete legnagyobb sikere, és csak a Groupama Arénában négyszer annyian férnek el, mint ahányan laknak a városában. Villanyszerelőként dolgozik 8 és 16 óra között, utána van mindennap edzése, este pedig megy haza a családjához. A csapatból hatan vagy heten is ugyanannál a cégnél dolgoznak.

Miután a feröeri KÍ Klaksvík – többek között egy óriási potyagóllalkiejtette a Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtezőn, a meccs után hamar előkerült az a poszt a Fradi Facebook-oldaláról, ahol gyakorlatilag már elkönyvelték a továbbjutást. A feröeri csapat edzője, Magne Hoseth az esti sajtótájékoztatón azt mondta: „A Ferencváros helyében, azt hiszem, én is lenéztem volna a csapatunkat. Nem volt bennünk rossz érzés emiatt, és szerencsére bebizonyítottuk, talán jobb előbb lejátszani a meccset, mielőtt bármit kiteszünk az internetre…”

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azonnal menesztette Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt, és már a stadionban elkezdett magyarázni a hozzá hű szurkolók előtt, ezt fel is vették videóra:

link Forrás

A fideszes Magyar Nemzet ezt így értékelte: „Azt is leszűrhetjük a rövid videóból, hogy Kubatov Gábor élvezi a szurkolók bizalmát, ellene senki sem acsarkodott, a drukkerek elsősorban néhány futballistára mérgesek.”

A kormánypárti Origo már rögtön a meccsen így igyekezett hűteni a kedélyeket: „Ez a drámai mérkőzés ad most okot arra, hogy mindenki, akinek fontos a magyar labdarúgás és a legnépszerűbb magyar csapat sikere, a zöld-fehérek mögé álljon. Mert azt a kiesés ellenére sem lehet elfelejteni, amit a Fradi az elmúlt években a nemzetközi kupákban tett.”

A helyszíni riportunk a tegnapi meccsről itt olvasható.