Ellopott egy drága biciklit meg egy ócska tévét, utóbbi miatt aztán óriást esett a térfigyelő kamerák előtt a béna tolvaj

bűnügy
2023 július 21., 12:19

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el. A zárt tárolóból nemcsak a bicikli, hanem egy másik lakó működésképtelen tévéje is eltűnt - írja a police.hu.

link Forrás

A közeli térfigyelő kamerák felvételein aztán a rendőrök megtalálták a férfit. A képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott. Innen kapcsolódhatunk meg a rendőrség által megosztott felvételbe, amin az látszik, hogy a tolvaj nem igazán volt gyakorlott abban, hogy kell egyszerre két lopott tárggyal közlekedni.

A nagy bukás végén le is vezette a mérgét az amúgy is használhatatlan, az esés miatt még jobban megviselt tévén.

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-énfogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a kerékpárlopások megelőzése érdekében:

Különféle szempontokat kell szem előtt tartani attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen. Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyja a járművet! Használjon két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)! Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel! Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!