Itt van Kína válasza a hőhullámra: újra tarol a facekini-őrület a strandokon

külföld
2023 július 21., 09:19

Európa és Amerika mellett Kínában is hőhullámok tombolnak, több helyen mértek harmincöt fokot vagy afölötti hőmérsékletet, nagyüzemben fogynak a ventilátorok, kalapok. De a Guardian riportja szerint a hőség megjelenésével ijesztő méreteket kezd ölteni a facekini-őrület is, maszkos emberek lepték el a tengerpartokat és strandokat. Ha valaki nem találkozott még a dologgal, akkor itt van néhány kép önfeledten facekiniző kínai strandolókról:

photo_camera Fotó: HUANG JIEXIAN/Imaginechina via AFP
photo_camera Fotó: WANG HAIBIN/Imaginechina via AFP
photo_camera Fotó: HUANG JIEXIAN/Imaginechina via AFP


A facekini azért nem teljesen új dolog Kínában. Egy korábbi könyvelő alkotta meg a fejviseletet még 2004-ben a tengerparti Csingtao városában, onnan terjedt el a stranddivat, és 2012-ben kezdett el cirkulálni a nemzetközi sajtóban.

A facekini-forradalom következő fontos állomása 2019 volt, amikor megjelentek az egészalakos facekinik, tehát ezek már nemcsak az arcot, hanem az egész testet takarták, kábé úgy kell elképzelni, mint egy búvárruhát. Eléggé változó árban lehet őket beszerezni, de a legolcsóbb modellek már két-háromezer forintért megrendelhetők az internetről, ha valaki pofakinizésessel menne neki az augusztusnak.

Végül jöjjön egy kép, amin a 2019-es facekini-kollekciót mutatják be modellek, itt már a kínai kultúra egyes elemei is tetten érhetők az egészalakos szetteken.

Ha valaki strandolt már facekiniben, írja meg tapasztalatait a lovasg kukac 444.hu címre.

photo_camera Fotó: XUE HUN/Imaginechina via AFP