Halottaskocsi szakított félbe egy focimeccset Angliában

agybaj
2023 július 22., 11:56

Hihetetlenül bizarr véget ért egy barátságos focimeccs az Anglia észak-keleti részén lévő Gateshead városában. A város angol ötödosztályban játszó csapata, a Gateshead FC péntek este épp 1-1-re állt a Dunston csapatával szembeni barátságos, szezon előtti meccsen, amikor a félidőben a pályára rongyolt egy halottaskocsi és egy szürke Subaru. A két autó, amelyek valószínűleg egy kerítésen vagy kapun áthajtva jutottak be a pályára, egy ideig vadul körözött a füvön, röpiratnak látszó papírokat hajigálva ki az ablakon. Ha ez önmagában nem hozta volna mindenkire a frászt, a két jármű megállt a pálya közepén, a halottaskocsiból pedig két símaszkos, fekete ruhás embere ugrott ki, ült át a Subaruba, majd pucolt el a helyszínről.

A rendőrség később helikopterrel kereste az rendbontókat, de azoknak sikerült meglógniuk. A helyi rendőrfőnök mindenesetre azt ígérte, hogy a meccset megszakítók keményen megfizetnek majd azért, amit tettek. Az ijedtségen kívül senkinek nem esett semmi baja, de a meccset már nem folytatták az incidens után.

Az akció a röpiratokból ítélve valamilyen politikai performansz akart lenni. A performansz része viszont olyan hatékonyra sikerült, hogy arról nem írnak az angol sajtóban, pontosan miért vagy mi ellen tüntetve szakították meg a meccset a símaszkos halottaskocsisok. (Sky News)