Rogánék újabb 13,13 milliárd forintot költöttek el Balásy Gyula cégeinél

belföld
2023 július 25., 08:16

Az idei második negyedévben 30 kommunikációs szerződést kötött a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) különféle állami cégek és minisztériumok megbízásából – írja a Media1.hu. Döbbenetes meglepetés következik: mind a harminc szerződést a magát a legbefolyásosabb médiavezetők listájáról kihúzató NER-kedvenc Balásy Gyula cégeivel, a New Land Media Kft.-vel, illetve a Lounge Design Kft.-vel kötötték meg (a két cég ugyanazon a budapesti címen működik).

A szerződések összértéke 13,13 milliárd forint,azaz a második negyedév minden egyes napján 144,29 millió forintnyi közpénzes megbízást esett be Balásyékhoz ez alapján a mostani adatsor alapján (a számok szerelmeseinek: ez percenként nagyjából 100 000 forint). És hogy miért írtuk, hogy a mostani adatsor alapján? Mert egy másik, öt nappal ezelőtti NKH-adatközlés szerint szintén a második negyedévben turizmus, országimázs és divatnépszerűsítés céljára már kiosztottak 8,428 milliárdot szintén részben Balásy cégeinek, részben pedig a Mediátor reklámügynökségnek. Hogy a közpénzek minden fillérje jó helyre kerül Balásynál, arról meggyőződhet ebből a videónkból:

link Forrás

A mostani 13,13 milliárdos listán a legnagyobb szereplő 4,6 milliárddal az MVM-csoport (jól működik a rezsivédelem!), igaz, ez több évre, 2025-ig szóló megbízás. A Miniszterelnöki Kabinetiroda, azaz maguk Rogánék most éppen 3,15 milliárdot adtak Balásynak az " Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása" célokra, míg az atlétikai vb kommunikációjára két tételben csaknem 2,5 milliárdot kaptak Balásy cégei.