Kim Dzsongun megmutatta az új drónjait Szergej Sojgunak

külföld
2023 július 28., 07:29

Új katonai drónokat is mutogatott Kim Dzsongun a győzelem napi felvonuláson, amin Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is részt vett.

A felvonulás alatt tesztrepülést is végeztek a drónokkal, amelyek az észak-koreai központi hírügynökség szerint megfigyelésre és támadásra is alkalmasak. Egyes megfigyelők szerint a két bemutatott modell vizuális megjelenését tekintve a Global Hawk és Reapers drónokra hasonlított.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Az orosz védelmi miniszter Kim Dzsongun mellett páholyból figyelte a felvonulást, a felvonuló katonáknak pedig mindketten tisztelegtek.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A koreai háború lezárásának 70. évfordulóján Kim Dzsongun és Sojgu baráti hangulatú tárgyalásán „kölcsönös aggodalomra okot adó” kérdéseket vitattak meg a nemzetvédelem és a nemzetközi biztonsági környezet területén. A találkozó és az azt követő felvonulás az elemzők szerint azt demonstrálja, hogy Észak-Korea támogatásáról biztosította Oroszországot az ukrán háborúban, és egyben élénkíti a gyanút, hogy a koreai ország hajlandó fegyvert szállítani Oroszországnak. (Guardian)