Elon Musknak most az építéshatósággal gyűlt meg a baja az X-székház tetejére biggyesztett óriási X miatt

TECH
2023 július 31., 05:34

Miután a Twitterből egy mozdulattal X-et csinált Elon Musk, a cég székházának tetejére is felpakoltak egy méretes X betűt pénteken. Elegáns, visszafogott, átgondolt. Ilyen:

photo_camera Madarak akár természetesen úton is kerülhettek a Twitter-székház tetejére, az X-et viszont oda kellett tenni. Úgy tűnik, csak szabálytalanul sikerült
Fotó: John Edelson / AFP

Ráadásul ez a visszafogott kis szimbólum nemcsak van, hanem éjjel világít, villog, szétfényszennyezi a közelben lakók életét.

link Forrás

A legnagyobb azonban minden bizonnyal mégis csak az, hogy ez az óriási X nem is szabályosan került fel az épület tetejére, derül ki a Marketwatch cikkéből.

Elon Musk X-e ugyanis megakadályozta, hogy a San Franciscó-i építési ellenőrök bejussanak a székházba, és megvizsgálják a múlt héten a tetőre szerelt óriási betűt, céglogót, szimbólumot, akármit. Az ellenőrök azért mentek ki az épülethez, mert San Francisco városához valakik panaszt nyújtottak be a szerkezet engedély nélküli felállítása miatt.

Pénteken és szombaton is megpróbáltak bejutni az épületbe, de mindkét alkalommal megtagadták tőlük a belépést - mondta a hivatal vezetője. Az X képviselője azt mondta, hogy "a szerkezet egy ideiglenes világító tábla egy rendezvényhez". Az ellenőr szombaton újra megpróbálta, "azonban megérkezésekor a bérlő ismét megtagadta a belépést".

A tetőn készült fotók tanúsága szerint a szerkezetet homokzsákok tartják a helyén, ami nagy szél vagy földrengés esetén potenciális veszélyt jelent. A San Francisco Chronicle szerint ráadásul a Twitter 2011-ben olyan bérleti szerződést írt alá, amely kifejezetten tiltotta a tetőtéri táblákat.

A San Franciscó-i tisztviselők szerint a szerkezet elhelyezése illegális, tervezési és biztonsági okokból engedélyre lenne szükség. Az nem világos, hogy milyen büntetésre számíthat az X.