Örökké – Iggy Pop Veszprémben

ZENE
2023 július 31., 17:30

A 27 éve, 1996-ban bemutatott Trainspotting egyik emlékezetes jelenetében Renton, a film heroinista, lúzer, de mégis szimpatikus főszereplője szex után az ágyban fekve, hasist szívva beszélget az iskoláslány Diane-nel, aki nyilvánvalóan túl fiatal, túl szép és túl okos egy kilátástalan életű skót prolihoz. A kettejük közötti áthidalhatatlan szakadékot az alábbi rövid párbeszéd teszi még egyértelműbbé:

Diane: Te sem leszel már fiatalabb, Mark. A világ változik. A zene változik. Még a drogok is változnak. Nem rohadhatsz itt egész nap heroinról és Ziggy Popról álmodozva.
Renton: Iggy Popról.
Diane: Tök mindegy, már úgyis rég meghalt.

Sajnos a téma a Trainspotting 2017-es folytatásában, Renton és Diane rövid, teljesen szex- és drogmentes találkozásakor nem merült fel, pedig az akkor már bőven középkorú Renton simán visszavághatott volna minden férfi nevében, akit valaha megalázott fiatalabb nő, csak mert valami ősöreg rockénekesért rajongott: nesze anyukám, Iggy még mindig él, és annyira azért már te sem vagy fiatal.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Vasárnap este több ezres tömeg gyűlt össze a Gyárkert nevű, szinte Budapest Park-méretű veszprémi szabadtéri színpadon, hogy megtekintse az immár 76 éves érdemes művész előadását. Iggy Pop koncertjére a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programcsokron belül került sor, aminek egyéb viselt dolgaira most inkább ne térjünk ki.

Ekkora tömeg egy vidéki rockkoncerten csak akkor tűnhet meglepőnek, ha az ember nem tudja, mi történt 1996 óta Iggy Poppal.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.