50 nap alatt fut el Amszterdamból Kijevbe egy holland ultrafutó, hogy az adományokból mentőautókat vásároljon az ukránoknak

sport
2023 augusztus 01., 14:17

Amszterdamtól Kijevig fut egy holland ultrafutó, hogy adományokat gyűjtsön az ukránok számára, és rámutasson, milyen közel is van a háború Nyugat-Európához.

Boas Kragtwijk július 22-én indult a holland fővárosból, jelenleg pedig Németországban jár. Terve szerint 50 nap alatt futja le a 2500 kilométeres távolságot, naponta 40-60 kilométereket teljesít. Az ultrafutó eddig az előzetes tervének megfelelően halad, nem kellett visszavennie a tempóból.

Boas Kragtwijk az amszterdami rajt előtt
photo_camera Boas Kragtwijk az amszterdami rajt előtt Forrás: Ultra for Ukraine

A 28 éves ultrafutó bízik benne, hogy minél több pénzt tud összegyűjteni az ukránok számára. Az adományokból mentőautókat vásárol, melyeket egy holland segélyszervezet juttat majd el Ukrajnába. Az első tíz nap alatt 22 ezer euró, vagyis 8 és fél millió forint gyűlt össze. Egy új mentőautó ára körülbelül 30 ezer euró.

Kragtwijk nemsokára eléri Berlint. Onnan majd Lengyelországon keresztül fut át Ukrajnába, ahol a tervei szerint szeptemberben ér majd célba Kijevben.

A futás Kragtwijk Instagram profilján követhető, adományokat pedig ezen az oldalon lehet neki küldeni.

(via Reuters)