Egy stadion áráért árulja két éve vett, Seagull MRD nevű luxusjachtját Orbán matróza, Szíjj László

POLITIKA
2023 augusztus 03., 12:28
  • Bárpult.
  • Jacuzzi.
  • Tükrös szexkabin
  • és rengeteg értékes faanyag.
  • Többek között ezek találhatók a NER matrózának, az orbánista elitet nyaranta hajóztató Szíjj Lászlónak a most eladósorba került luxusjachtján.
  • Gyere velünk, és nézd meg, mit adnak közel 13 milliárdért!

32 millió 900 ezer euróért, vagyis durván 12 milliárd 900 millió forintért árulják hirdetésben azt a Seagull MRD nevű luxushajót, ami egy Szíjj László NER-báró építési vállalkozóhoz köthető máltai offshore cégé - írta meg az Átlátszó. Nagyjából ennyiből épült a diósgyőri stadion.

Az 50 méter hosszú, hatkabinos Seagull MRD-ot 2020-ban gyártotta az olaszországi Livornóban a Benetti nevű manufaktúra. Ugyanaz a cég, amelyik Szíjj első ismertté vált luxusjachtját, a kisebb és relatíve fapadosabb Lady MRD-t is építette, azt a hajót, amin az állammal üzletelő építési vállalkozó Szijjártó külügyminisztert nyaraltatta. A Sirály 2021-ben került Szíjjhoz.

A Seagull MRD ettől kezdve a NER legbelső körének kvázi közös használatú Földközi tengeri bulihajójaként szolgált, hasonlóan azokhoz a magánrepülőkhöz, amikkel Orbán és bizalmasai focimeccsekre repkednek évek óta szerte Európában. Ezt a közösjármű-modellt egy az egyben a putyini Oroszországból vették át. Vlagyimir Putyin rendszerében az oligarchák hajói, repülői és nyaralóingatlanjai a Főnökön kívül a belső kör válogatott tagjainak is rendelkezésére állnak. Az érintettek ranglétrán elfoglalt helyét mutatja, hogy melyik presztízshajóra, repülőre vagy villába van bejárásuk.

A Seagull MRD hirdetéséből kiderül, hogy a NER bárói nem szeretnek értelmetlenül, csak a mozgás kedvéért ide-oda berregni az egyébként 4 ezer tengeri mérföldes, vagyis 7400 kilométeres hatótávolságú hajóval, sokkal inkább kultiválják a rövid meneteket sok horgonyzással. Bárókorú emberek esetében ebben persze nincs semmi furcsa. Mindez egyébként abból derül ki, hogy a hajó motorjában mindössze 660 üzemóra van.

A hirdetéshez szerencsére fotók is tartoznak, így ritka alkalmunk van arra, hogy bepillanthassunk a NER-es elit intim tereibe, a hálószobájukat is beleértve.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.