Elfogtak két férfit a kilőtt svájci farkas ügyében

bűnügy
2023 augusztus 03., 06:41

A két szabolcsi férfit a rendőrség augusztus 2-án hajnalban fogta el, egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték, mert – engedéllyel tartott – „lőfegyverrel rendelkezett”. A police.hu azt írja, a két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg, kihallgatásuk után őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett, Svájcból vándorlásnak indult farkas Olaszországon, Ausztrián keresztül jutott Magyarországba, ahol Borsodban valaki végül kilőtte. Jeladóját végül a Hernádban találták meg búvárok, a farkas tetemét azóta sem találják.

A rendőrség legfrissebb közleményében azt írja, a gyanú szerint a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén lőtték le egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. A farkas teteméről aztán a jeladót levágták és a Hernádba dobták. A nyomozás szerint a vadászok tisztában voltak azzal is, hogy egy védett állatról van szó.