A Lizzót ért vádak szerint viselkedése szembemegy mindennel, amit a testét ünneplő énekesnő nyilvánosan képviselt

külföld
2023 augusztus 05., 12:48

„Nem azért írom ezt, hogy áldozatnak nézzenek, de azt is tudom, hogy nem vagyok az a gonosztevő, akinek az emberek és a média az elmúlt napokban ábrázoltak” – ezzel reagált Lizzo (polgári nevén Melissa Viviane Jefferson), miután az énekesnővel, tánccsapatának kapitányával, illetve menedzsmentjével szemben keresetet nyújtott be három volt táncosa, akik azzal vádolták, hogy túlhajszolta és nem kívánt szexuális helyzetekbe kényszerítette őket, egyikőjüket pedig „megszégyenítette” a súlya miatt.

Lizzo Instagramra posztolt közleményében azt írta, azért szólalt meg, mert „a hamis vádak túlságosan felháborítóak” ahhoz, hogy ne foglalkozzon velük. „Megkérdőjelezték a munkamorálomat, az erkölcsömet és a tisztelettudásomat, kritizálták a jellememet” – írta az énekesnő, aki úgy fogalmazott, „az elmúlt néhány nap gyomorszorítóan nehéz és elsöprően kiábrándító volt”.

Lizzo számára ezek szerint gyomorszorítóan nehéz volt olvasni azokat a vádakat, miszerint volt táncosai azt állítják: nyomást gyakorolt egyikőjükre, hogy egy klubban megfogja a hely egyik meztelen táncosának mellét. Vagy hogy táncosait állítólag arra kényszerítette, hogy részt vegyenek egy „gyötrelmes” és „kimerítő” 12 órás meghallgatáson, ahol egyikük állítólag maga alá piszkított. Illetve elnézte, hogy tánccsapata kapitánya, Shirlene Quigley rá akarta erőltetni a táncosokra keresztény hitét, és gúnyolta azokat, akik házasság előtti szexuális életet éltek, illetve orális szexet szimulált, nyilvánosan beszélt az egyik táncos szüzességéről, és túl sokat mesélt „maszturbációs szokásairól és férjével való szexuális életéről”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.