Szexuális zaklatással és testszégyenítéssel vádolják Lizzót és menedzsmentjét

külföld
2023 augusztus 02., 04:50

Az énekessel szemben három volt táncosa, Arianna Davis, Crystal Williams és Noelle Rodriguez nyújtottak be keresetet, amiben azt állítják, hogy „szexuálisan becsmérlő viselkedés elviselésére” kényszerítették őket, illetve „nyomást gyakoroltak rájuk, hogy 2021 és 2023 között szexshow-kon vegyenek részt”.

Lizzo – akinek valódi neve Melissa Viviane Jefferson – leginkább arról ismert, hogy hangosan ünnepli és hirdeti saját testének nemcsak elfogadását de szeretetét is, az összes dala gyakorlatilag arról szól, hogy legyél nagyon boldog és érezd jól magad a saját bőrödben.

Táncosai azt állítják, hogy Lizzo egy amszterdami éjszakai klubban „nyomást gyakorolt Davisre, hogy érintse meg a klub egyik táncosának mellét”, és Davis, bár először ellenállt, végül engedett, „mert attól tartott, hogy árthat a jövőjének”, ha nem teszi azt, amit kérnek tőle.

photo_camera Lizzo és táncosai 2023 márciusában, Milánóban Fotó: MAIRO CINQUETTI/NurPhoto via AFP

Lizzót emellett azzal is vádolják, hogy táncos-koreográfusával, Tanisha Scottal együtt szintén Davist „megszégyenítette” a súlya miatt turnéján. Davis azt állítja megkérdőjelezték, hogy „küzd-e valami problémával, mert kevésbé tűnt elkötelezettnek táncosként”, majd állítása szerint azt a benyomást keltették benne, hogy „magyarázkodnia kell súlygyarapodása miatt”, illetve „intim, személyes dolgokról kellett beszélnie, hogy megtarthassa az állását”.

A táncosok azt állítják, hogy tánccsapatuk kapitánya, Shirlene Quigley rá akarta erőltetni a táncosokra keresztény hitét, és gúnyolta azokat, akik házasság előtti szexuális életet éltek, illetve hogy az egyik volt táncosnő szüzességéről még az egyik közösségi oldalon is nyíltan beszélt.

Lizzo produkciós cégének – a Big Grrrl Big Touring – menedzsmentjét ezek mellett faji megkülönböztetéssel is vádolják, állításuk szerint a táncosok fekete tagjait „másként kezelték”, mint a csapat többi tagját.

A keresetet indító táncosok szerint Lizzo és a produkciós cég nem fizetett nekik rendesen az énekesnő európai turnéja alatt, állításuk szerint heti „kompenzációs fizetésüknek” csak a 25 százalékát ajánlotték fel nekik a turnén kívüli időszak alatt, míg más táncosok 50 százalékot kaptak.

Úgy tudni, hogy Davist és Williamset kirúgták a tánccsoportból, Rodriguez pedig később felmondott a kolléganőivel szembeni állítólagos bánásmód miatt. (BBC)