Josep Guardiola megvette Josko Gvardiolt

sport
2023 augusztus 05., 11:58

Az angol bajnok és BL-győztes Manchester City 90 millió euróért leigazolta a horvát Josko Gvardiolt az RB Leipzigtől. A 21 éves hátvéddel, aki tavaly Bundesliga-bronzérmet szerzett, és világbajnoki bronzérmes lett tavaly a horvát válogatottal, ötéves szerződést kötöttek.

A 90 millió eurós árral Gvardiol lett minden idők egyik legdrágább védője Harry Maguire után, akit 80 millió fontért szerzett meg 2019-ben a Manchester United (ez most 92,5 millió eurót ér). És aki azóta is a mémkészítők kedvence a MU-ban nyújtott alakításai miatt.

„Aki látta a Manchester Cityt játszani a legutóbbi szezonban, az tudja, hogy a világ legjobb csapata. A három trófea, amit elhódított, mindent elmond az együttes erejéről. Szenzációs, hogy Pep Guardiola irányításával dolgozhatom és biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődhetek majd a világ legjobb edzőjének kezei alatt” – mondta Gvardiol.

Azt, hogy a menedzser és az új játékos neve ennyire hasonlít, nemcsak mi nem tudtuk kihagyni, hanem a Manchester City sem: ezen a linken némi lefelé görgetés után megtalálja azt a videót, ahol Guardiola felírja a nevét egy táblára, majd kicsit átdolgozza a szót.