Az Aldi és a Tolnatej kivizsgálja a piliscsabai boltban vásárolt tejekre érkezett fogyasztói panaszokat

élelmiszer
2023 augusztus 07., 15:06

A hétvégén több vásárló is arra panaszkodott, hogy maró ízű tejet vett a piliscsabai Aldiban.

A cég közölte, hogy szombaton érkezett vásárlói panasz az 1,5 százalékos zsírtartalmú ESL tejjel kapcsolatban. Az Aldi vizsgálatot indított, és elővigyázatosságból minden magyarországi üzletében kivonta az értékesítésből a 33631-es cikkszámon forgalmazott, L239536 tételazonosítójú, szeptember 1-i lejáratú 1,5 százalékos ESL tejet.

Az áruházlánc és a gyártó, a Tolnatej Zrt. külön-külön is vizsgálatot kezdeményeztek, és tájékoztatják majd a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt a vizsgálatok eredményéről.

Azt állítják, hogy a gyártónál lefolytatott előzetes vizsgálat szerint a termékek sem tisztítószerrel, sem semmilyen vegyszerrel vagy más anyaggal nem szennyeződhettek, a minták utólagos ellenőrzésével is erre jutottak. A gyártó közölte, hogy az üzletekbe visszavitt, problémásnak jelzett, bontatlan csomagolású termékeket haladéktalanul laborvizsgálatnak fogja alávetni.

Az Aldi az értékesítésből kivont termékeknél több üzletében is érzékszervi kóstolást tartott és a termékeket megfelelőnek találta. „Az áruházlánc saját hatáskörében független laboratóriumot bízott meg a kivonással érintett ESL tej teljes körű vizsgálatával, amely során érzékszervi (megjelenés, íz, illat, állomány) és mikrobiológiai paraméterek mellett (leggyakoribb humánpatogének) fizikai-kémiai vizsgálatoknak is alávetik a termékeket (például zsírtartalom, PH)” – közölte a cég.

A gyártó Tolnatej Zrt. 12 408 darabot szállított ebből a tételazonosítójú termékből az Aldi biatorbágyi központi raktárába, az Aldi üzletekben pedig szombatig közel 12 ezer terméket el is adtak.

A vásárlók az érintett, szeptember 1-ig jó 1,5 százalékos ESL tejeket bármelyik Aldiba visszavihetik, az áruházlánc nyugta nélkül visszaadja az árát.