Miután Tiborczhoz került, meghatszorozta az eredményét a Waberer's

siker
2023 augusztus 07., 15:49

A Waberer's International Nyrt. 175,9 millió euró árbevételt ért el a második negyedévben, ami 1,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, nettó eredménye 2,5 millió euróról 15,1 millió euróra emelkedett.

A miniszterelnök veje az év elején vásárolta ki a fuvarozócég névadóját, Wáberer Györgyöt,

ezzel májusra Tiborcz befolyása 52 százalékra nőtt a vállalatban.Az első féléves eredmények alapján a menedzsment 33 millió euróról a 37-40 millió euróra emelte a cég eredményvárakozását. A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 26,1 százalékkal, 27,4 millió euróra nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az idei első hat hónapban a csoport árbevétele 352,6 millió euró volt, 6,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

A nettó eredmény hatszorosára emelkedett, vagyis 25,5 millió euró lett, míg egy évvel korábban 4,2 millió euró volt.

Ugyanebben az időszakban a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség 34,2 százalékkal 51,0 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 38,0 millió euróról.

A Waberer's International idén júliusban írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Posta Biztosító, illetve Magyar Posta Életbiztosító-val történő stratégiai együttműködési lehetőségek vizsgálatára. A két céget idén áprilisban vásárolta vissza az állam. Ennek értelmében a Waberer’s tulajdonában álló Wáberer Hungária Biztosító és a Posta Biztosítók között stratégiai együttműködés jönne létre.

Átlagos magántőkealap-tulajdonos
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A megemelt EBIT-várakozás nem tartalmazza az áprilisban bejelentett egyik tehergépjármű-gyártó céggel kötött peren kívüli egyezség egyszeri pozitív pénzügyi hatását - közölte Barna Zsolt elnök-vezérigazgató, aki szerint az árbevételnél is nagyobb ütemben javuló eredményesség mögött a hatékonyság növekedése, a minőségi logisztikai szolgáltatások iránti növekvő piaci igény, valamint a kiemelt ügyfelek igényeire testreszabott szolgáltatásokra épülő stratégia áll. A vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy a jövőben tovább tudja diverzifikálni tevékenységét,

és olyan további növekedési lehetőséggel rendelkező piaci szegmensekbe lépjen be, mint a vasúti és a tengeri szállítmányozás vagy a régiós országok logisztikai piaca.

A Waberer's célja, hogy a jelentősen bővülő hazai vidéki ipari központok logisztikai kiszolgálásába is még jobban bekapcsolódjon, és regionális szinten is meghatározó vállalattá fejlődjön a komplex logisztikai szolgáltatók között.

A társaság három üzletága közül a nemzetközi fuvarozási szegmens (ITS) első féléves árbevétele 7,3 százalékkal 218,8 millió euróra nőtt. A regionális kontrakt logisztika szegmens (RCL) árbevétele 2,5 százalékkal bővült 101,6 millió euróra az első fél évben a visszaeső kiskereskedelmi forgalom miatt csökkenő megrendelési volumenek ellenére. A cég közlése szerint ezt a járművek fogyasztáscsökkentésével valamint felszabaduló raktárkapacitások új ügyfelekkel történő megtöltésével, a gyártástámogató logisztikai tevékenység, továbbá a konténerszállító terület javuló teljesítményével ellensúlyozták.

A biztosítási szegmens árbevétele az első fél évben 8,9 százalékkal 39,6 millió euróra emelkedett, miközben az alacsony kárhányad, valamint a kedvező kamatkörnyezet hatására magasabb pénzügyi eredmény mellett tovább tudta javítani teljesítményét.

A Waberer's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek. Tőzsdezárás előtt egy órával a részvényt 2200 forinton jegyezték, pénteki értékénél 2,3 százalékkal magasabban. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb árfolyama 2310 forint, a legalacsonyabb 1710 forint volt. (MTI)