Többen meghaltak, amikor az oroszok lakóépületeket bombáztak Donyeckben

háború
2023 augusztus 07., 20:04

Az urán hatóságok szerint legalább öt ember meghalt, amikor az oroszok lakóépületeket lőttek kelet-ukrajnai Pokrovskban. Az egykor 60 ezres város 70 kilométerre északnyugatra fekszik az orosz erők által megszállt Donyecktől.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Ihor Klimenko belügyminiszter szerint az első orosz lövés négy civilt ölt meg, a második találatnál pedig a mentőegységek egyik tagja halt meg. Valamint 31 ember megsebesült. A sebesültek között 19 rendőr, öt tűzoltó és egy gyermek volt. A mentés jelenleg is zajlik.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Pavlo Kyrylenko, Donyeck megye ukrán kormányzója azt mondta, hogy a csapások két lakóépületet, egy szállodát, vendéglátóhelyeket, üzleteket és közigazgatási épületeket rongáltak meg. Szerinte további támadásokra lehet még számítani, ezért felszólította a helyieket, hogy keressenek menedéket.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője pedig arról számolt be, hogy legalább két civil is meghalt, amikor orosz rakéták lakóépületeket találtak el hétfő este Harkiv megyében. Itt további öt ember megsérült. (BBC)