Beszólt a rendőrnek, bevitték, eltört a bordája, elítélték

bűnügy
2023 augusztus 08., 04:03
  • Magyarországon hatalmas a látencia rendőri bántalmazások esetén, ha történik is feljelentés, azok pusztán 1-4 százaléka jut el bíróságra, és ezekben az esetekben sem mindig ítélik el az elkövetőt.
  • Egészen más a nyomozási hajlandóság akkor, ha rendőr az áldozat: van rá példa, hogy ilyenkor gyorsított eljárásban, hetek alatt születik ítélet.
  • Juhász István másfél éve egy igazoltatás során obszcén szóval illette az intézkedő rendőröket, akik helyben előállították, fogdára szállították.
  • Itt a férfit állítása szerint a fogdaőr úgy megrugdosta, hogy eltört a bordája.
  • A kiengedése után a kórházban orvos is igazolta, hogy „testi erővel okozott sérüléseket szenvedett”, a bordája pedig valóban eltört.
  • Júniusban első fokon elítélték a faszfejezés miatt, az általa indított bántalmazási perben viszont vádemelés sem történt.

Juhász István 60 éves, berzéki lakos, buszsofőrként dolgozik. Kálváriája 2021. december 4-én kezdődött. Egyetemista lányával az esti órákban elmentek a közeli Hernádkakba a benzinkúthoz. Tankolás után István ment be fizetni, de nem volt rajta szájmaszk, amiért az eladó többször szólt neki. Végül az ott tartózkodó rendőrök felszólítására kiment, hogy felvegye a maszkot. A férfit igazoltatták és helyszíni bírságot szabtak ki rá, amiért maszk nélkül ment be a boltba.

István nem volt hajlandó kifizetni a bírságot, ezért az intézkedő rendőr tájékoztatta, hogy feljelenti, ezt István elfogadta. Az autóhoz menet a lánya felé szólva lefaszfejezte a rendőröket, akik ezt meghallva előállították őt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.