Fél tucatot lőtt máltai ellenfelének a Ferencváros az Európa-konferencialiga selejtezőjében

foci
2023 augusztus 10., 19:25

Sima győzelmet aratott a magyar bajnok Ferencváros az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában. A máltai Hamrun Spartans elleni párharc első meccsét a szigetországban játszották, és a zöld-fehérek már a 3. percben megszerezték a vezetést Abu Fani hatalmas, minimum 30 méteres bombájával. Az első félidőben mindkét oldalon voltak további helyzetek, de nem ment be semmi.

A második játékrész ismét FTC-találattal kezdődött, Zachariassen fejelt be közelről egy megpattanót. A vendégcsapat ezúttal nem állt meg, Varga Barnabás 12 perc alatt háromszor lőtte ki a jobb alsó sarkot, 5-0 volt az állás a 65. percben. Események ezt követően is előfordultak, volt két kapufa például, de több gól nem született, egészen a végjátékig, amikor a 89. percben a Hamrun Spartans szépített, ám a középkezdés után Owusu azonmód belőtte a hatodikat, kialakítva a 6-1-es végeredményt.

photo_camera A mesterhármasos Varga Barnabás itt még az előző kör egyik meccse alkalmából küzd az ír Shamrock Rovers játékosával Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A visszavágó ezek után formalitás lesz, a Ferencváros készülhet a következő párharcra, amikor már közvetlenül az Európa-konferencialiga csoportköre lesz a tét.

Frissítés: A nap másik magyar érdekeltségű Konferencialiga-selejtezőjén a Debrecen 0-0-t játszott Bécsben a Rapid Wien ellen. A magyar csapatnak kaput eltaláló lövése nem volt, két kapufája viszont igen, és úgy tűnik, a visszavágón sem lesz teljesen esélytelen.