Nem osztanak több pénzt a kopasznak

Média
2023 augusztus 11., 07:19
photo_camera Illusztráció: A kopasz oszt fotója átalakítva

Június 26-án jogutód nélkül végelszámolás alá került a Megafon-videókból ismert Filep „Kopasz” Dávid cége, az Aktuális Média.

A hír jelentőségét az adja, hogy ez az a cég, amelyik a 2022-es választás megelőző évben előbb 75, majd 634 milliós támogatáshoz jutott ismeretlen forrásból, miközben nulla forint árbevétele volt.

Filep arról ismert, hogy Megafon beszélőfej-istálló egyik beszélő fejeként - „A kopasz oszt” néven - osztja a rogáni paneleket.

A cég tavaly 623 millió forint anyagjellegű ráfordítást és 34 millió személyi jellegű ráfordítást fizetett ki, írja 24.hu, hozzátéve, hogy az Aktuál Média a Facebookon 297 milliót, a Youtube-on 160 millió költött el tartalmainak terjesztésére. Ekkora költéseket ma Magyarországon jellemzően csak nagy méretű médiavállalkozások engednek meg maguknak.

Filep nem válaszolt a 24.hu-nak, amikor arról kérdezték, hogy miért húzza le a rolót, így azt sem tudni, hogy kopaszként oszt-e tovább, bár elvileg a megafonos tevékenységét ez a cégbezárás nem feltétlenül kell érintse. (24.hu)