Légiósgólokkal győzött a Puskás a Ferencváros otthonában, vezeti az NB I.-et

futball
2023 augusztus 13., 18:55
Dibusz Dénes ferencvárosi kapus gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. augusztus 13-án
photo_camera Dibusz Dénes ferencvárosi kapus gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában, 2023. augusztus 13-án Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Győzött a Puskás Akadémia a Ferencváros ellen a Groupama Arénában az NB I.-ben, ezzel vezeti a magyar bajnokságot.

A Puskás nyolc légióssal a kezdőben állt fel, csak a kapus Markek Tamás, Szolnoki Roland csapatkapitány és a tavaly a Honvédtól szerződtetett Batik Bence lógott ki a névsorból. A Ferencvárosnál Baráth Péter, Lisztes Krisztián és Katona Máté is kezdett.

Ahogy a Nemzeti Sport írta a tudósításában, a Transfermarkt adatai alapján ez az NB I. két legértékesebb keretű csapata: a Ferencváros-játékosok összértéke közel 50 millió euró, a felcsúti keret 11,5 milliót ér.

A Puskás már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert: előbb egy beadás után a lengyel szélsőhátvéd Golla, majd egy kontra után a cseh Plšek volt eredményes.

A Ferencváros az egész meccsen nem tudott közel kerülni a vendégekhez, Lisztes csak az utolsó utáni percben szépített a második félidőben.

A felcsúti csapat három forduló után 7 ponttal vezeti a magyar bajnokságot, második a Debrecen 6, harmadik az Újpest 5 ponttal.

Az FTC a Klaksvík elleni csúfos 0-3-as bukás után négy tétmeccset nyert sorozatban, most ismét veszített. Egy győzelmük, egy döntetlenjük egy vereségük van a bajnokságban: ez most 4 pontra és a 7. helyre elég.