Szexuálisan zaklathatta mostohaapja az egyik gyereket, aki a kolumbiai dzsungelben élt túl 40 napot a repülőbaleset után

külföld
2023 augusztus 13., 06:32

A kolumbiai ügyészek szexuális zaklatással vádat emeltek szombaton a májusi repülőgép-szerencsétlenséget túlélő négy bennszülött gyermek közül kettő édesapja ellen.

A gyerekek keresését egy fél világ izgulta végig, miután kisgépükkel lezuhantak a kolumbiai dzsungelben. A gyerekeket szállító Cessna 206-os május elsején zuhant le, valószínűleg hajtóműhiba miatt az Araracuara és San José del Guaviare városa között lévő dzsungelbe. A roncsot, illetve a pilóta, az anya és egy férfi holttestét a baleset után hamar megtalálták, de a négy gyereknek nyoma veszett. A 13, a 9, a 4 és a mindössze egyéves gyerek végül 40 napot élt túl a dzsungelben úgy, hogy manióka lisztet és az őserdőben felelhető gyümölcsöket ették.

photo_camera Fotó: COLOMBIAN ARMY / HANDOUT/Anadolu Agency via AFP

Az ügyészség közleménye szerint az apát azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatta 13 éves mostohalányát 10 éves kora óta. Őt pénteken tartóztatták le a rendőrök. A gyerekek a repülőgépbaleset óta egy kolumbiai családjóléti intézetben tartózkodnak. (Reuters)