Giorgia Meloni pártjának kártérítést kell fizetnie egy kanadai meleg párnak

külföld
2023 augusztus 15., 05:42

Kártérítés fizetésére kötelezik, Giorgia Meloni kormánypártját, az Olasz Testvéreket (Fratelli d'Italia in Italian) amiért egy kanadai meleg pár fotóját használták fel a homofób kampányukban a pár beleegyezése nélkül.

A kanadai pár, BJ Barone és Frankie Nelson kisfia 2014-ben született meg egy béranyának köszönhetően, amelynek pillanatát fotón is megörökítették. Ezt a képet használta fel 2016-ban az Olasz Testvérek a béranya-ellenes kampányukban. A pár ügyét egy olaszországi LMBTQ ügyvédi iroda, a Gay Lex vállalta. Az Olasz Testvérek most fejenként 10 ezer euró kártérítést kell fizetnie „a kép sértő használatáért”, de fellebbeztek a döntés ellen.

„Ez egy kis győzelem számunkra, de óriási győzelem az LMBTQ+ közösség számára Olaszországban és külföldön. Számunkra a fiunk születéséről készült fotó mindent jelképez, amit képviselünk: a családot, az elfogadást és a feltétel nélküli szeretetet. A párt és a miniszterelnök elleni győzelem lehetővé teszi számunkra, hogy visszaszerezzük a fényképünket, és megmutassuk a világnak, hogy a család a szerelemről szól” - mondta a pár a BBC-nek.

A szélsőjobboldali olasz kormány egyik legutóbbi melegellenes lépése volt, hogy egy új jogszabály alapján az észak-olaszországi Padova városában eltávolítják a leszbikus párkapcsolatból született gyerekek anyakönyvi kivonatából a nem biológiai anya nevét. (BBC)