Két részeg amerikai turista az Eiffel-toronyban ragadt éjszakára

külföld
2023 augusztus 15., 16:34

Hétfőn egy órával később tudott kinyitni az Eiffel-torony, miután a biztonságiak nem sokkal 9 óra előtt két ott alvó férfit fedeztek fel a létesítmény egy lezárt részén. A Sky News híre szerint a részeg amerikaiak az Eiffel-torony második és harmadik szintje között töltötték a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát.

A helyszínre tűzoltókat és egy speciális, a veszélyes magasságból való kimentésre kiképzett egységet hívtak, hogy segítsenek a toronyban rekedt látogatók kimentésében, írja az Independent. A létesítmény működtetője szerint a férfiak annak ellenére sem voltak veszélyben, hogy látogatók elől elzárt területre tévedtek.

Úgy tudni, a két részeg turista este 22 óra 40 perc körül kifizette a belépőjegyet, majd átugrotta a biztonsági korlátokat, és a lezárt területre mászott. Az Eiffel-torony üzemeltetője büntetőfeljelentést tesz az ügyben, részben azért, mert miattuk később tudtak kinyitni. A két férfit a párizsi 7. kerületi rendőrségre szállították. Az ügyészség azt közölte az AFP-vel: „Úgy tűnik, azért ragadtak bent, mert túl részegek voltak.”