Vagyon elleni bűncselekmények miatt nyomozott a rendőrség Felcsúton

bűnügy
2023 augusztus 15., 06:40

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. június 5-én éjjel, hogy egy férfi Felcsúton, a Rákóczi utcában nehéz zsákot cipel, gyanúsan viselkedik. A járőrök intézkedtek a férfival szemben, aki arra hivatkozott, hogy egyik ismerősének vitt száraz füvet, azért volt nála a zsák.

A rendőröknek gyanús lett, hogy M. Z. rejtegethet valamit a ruhájában. Amikor átvizsgálták egy kis őzgida került elő a nadrágjából, aminek szája és orra szigetelőszalaggal volt leragasztva. A férfi elmondta, hogy a közeli nádas mellett találta, és haza akarta vinni. Az állat a helyszínen elpusztult. A Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Megállapították azt is, hogy M. Z.-t több olyan vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetője, amiket az elmúlt egy évben történtek a környéken. Cselekményei között szerepel gépkocsikból táskák és pénztárca, valamint lakóingatlanokból különböző szerszámok és más értéktárgyak eltulajdonítása. Emellett több százezer forintos kár okozása is felróható neki köztéri pad, valamint buszmegálló megrongálása miatt.

photo_camera Fotó: police.hu

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban továbbították az ügyészségre. (police.hu)