12 gramm füvet találtak a rendőrök a Szigeten

drog
2023 augusztus 17., 14:12

Tizenöt embert fogtak el kábítószer, kettőt pedig garázdaság miatt a rendőrök az idei Sziget fesztiválon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

A rendezvény biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, együttműködve a rendőrséggel, míg a külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség és a polgárőrség is részt vett. Az intenzív hatósági jelenlét miatt civil ruhás nyomozók is dolgoztak a fesztivál területén.

A rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, kábítószer birtoklása miatt kilenc embert fogtak el. Lefoglaltak 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist és 57 gramm ketamint.

Garázdaság miatt két embert állítottak elő, és elkaptak egy nőt is, aki engedély nélkül árusított illegális elektromos cigarettát és más dolgokat.

Egy embert igazolás megtagadása miatt állítottak elő, egy másik, körözés alatt álló embert pedig büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, miután nem kezdte meg szabálysértési elzárásának letöltését. (MTI)