Pesty László tud olyan bizonyítékokról, amelyek NER-es bűncselekményekről szólnak

POLITIKA
2023 augusztus 18., 06:49

Újra megszólalt Pesty László, a kormánypárti filmes, aki az utóbbi hetekben többször is kormánykritikus megjegyzéseivel került a sajtóba. Az egész Tusványoson és nálunk, a 444-en indult. Az egyik erdélyi panelbeszélgetésben ugyanis Pesty azt mondta, hogy van egy jelenség, ami rosszat tesz a magyar konzervativizmusnak. Ez pedig a Lölő-jelenség.

link Forrás

Pesty később azt mondta, nem volt benne egy korty szesz sem, a 24-nek pedig arról beszélt, naponta hall történeteket arra, hogy „bizonyos emberek a klánból rámutatnak egy szép családi házra, rámutatnak egy panzióra, rámutatnak egy cégre, kacsintanak, és a tulajdonos fülébe súgják, hogy »barátom, nem ártana néked egy tulajdonostárs, hogy továbbra is jól menjenek a dolgaid«. És az áldozat megijed, pár fillérért beengedi cégébe a klántagot, aztán mire felnéz, kívül kerül a saját szorgalmából, tehetségéből felépített vállalkozásán, családi házán, panzióján, egyebén”

Most pedig a Magyar Hangnak adott interjút. Ebben többek között arról beszél, hogy „büdös lett a NER szó”.

„A NER, vagyis a Nemzeti Együttműködés Rendszere 13 évvel ezelőtt valami egészen mást jelentett, mint most: akkor 2,7 millió ember – körülbelül ekkora volt akkoriban a Fidesz szavazóbázisa – érezhette a magáénak. A NER lényegében lefedte a teljes értékközösséget a polgári körökkel, szavazókkal, az intézményrendszerrel, és benne a Fidesszel. Ma a NER szó alatt körülbelül tucatnyi embert értünk” – mondja.

A riporter megkérdezi tőle, vannak-e bizonyítékai azokról a zsarolásokról, lopásokról, amikről beszélt.

Tudok bizonyítékokról. Videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők – mondta erre Pesty.Majd ez a beszélgetés következik:

Magyar Hang: – Az ön birtokában vannak?
– Nem tollas a hátam, nem az íróasztalom melletti szekrény fiókjában tartom őket. A digitalizáció korát éljük, ezek a bizonyítékok szervereken vannak, amelyek fizikai helyét senki nem tudja. A lényeg, hogy ne Magyarországon legyenek, és hogy egy gombnyomással elő lehessen rántani őket.

– Ön hozzáfér?
– Erre nincs szükség, de a kárvallottak, a barátaim bármikor előkaphatnak ezt-azt.

– Mire várnak? Ha nem lesz változás, borítanak?
– Azt majd az érintett áldozatok eldöntik. Személyiségi joguk. De hogy eddig nem tették, az a hazaszeretetüknek köszönhető.

A filmes azt is elárulta, hogy többen – miniszterek, elnökök – felhívták, sms-t írtak neki – többnyire a rejtett beszélgetésre alkalmas Signalon – és gratuláltak, megköszönték, hogy végre valaki kimondta ezeket.