Végre kicsit enyhül a lakhatási válság: 100 milliós penthouse-t sorsol ki a Szerencsejáték Zrt.

gazdaság
2023 augusztus 21., 12:17

A Szerencsejáték Zrt. az OTP Bank együttműködésével egy több mint 100 millió forint értékű, penthouse-jellegű lakást sorsol ki a Játékoskártya birtokosai között – írta meg a Portfolio, ami szerint már 1 millió játékos igényelte a Játékoskártya szolgáltatást.

Illusztráció
photo_camera Illusztráció

A két cég sajtótájékoztatóján elmondták, hogy 1950-től 40 évig az OTP keretei között működött a Sportfogadási és Lottóigazgatóság, amiből 1991-ben jött létre az önálló, állami tulajdonú részvénytársaság, a Szerencsejáték Rt.

A mostani nyereményjáték tárgya, a lakásnyeremény is ebből az időszakból származik: 1957-től az 1970-es évek közepéig a tárgynyeremény-sorsolás legértékesebb tételei az ingatlanok voltak – mondta el Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki az előző kormányzati ciklusban a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere volt.

Ebben az időszakban 505 lakás, 224 családi ház és üdülő talált gazdára az Ötöslottó játékosai között, az utolsó Lottóotthon sorsolást 1973. december 3-án tartották. De most, 50 év után a Szerencsejáték Zrt. és az OTP Bank visszahozza a lakásnyereményt, amit a játékoskártya hűségprogramban (a szerencsejátékban!) részt vevő játékosok nyerhetnek meg. A mostani lakást az OTP Ingatlan Zrt. építteti Budapesten. (Portfolio)