Két osztálynak tanterme sincs a gyömrői általános iskolában

oktatás
2023 augusztus 23., 15:42

Nehézkes lesz a tanévkezdés a gyömrői Fekete István Általános Iskolában, két osztálynak ugyanis tanterme sincs, amiben elkezdhetnék az oktatást. Az ATV riportja szerint a tankerület konténereket ígért, de ezek jelenlegi állás szerint csak szeptemberben érkeznek majd meg.

Az iskola felújítását évek óta kérik a szülők, az épület ugyanis nagyon rossz állapotban van, pár éve az egyik tanterem plafonjából például leszakadt egy nagyobb darab. Először azt ígérte a szülőknek a tankerület, hogy új épületet építenek majd, de ezt a tervet később visszavonták. A szülők szerint azóta csak folyamatosan ígérgetik nekik, hogy majd a következő tavasszal, aztán következő ősszel csinálnak valamit az épülettel, de ez csak ígéret marad.

Közben viszont egyre több gyerek jár az iskolába, ezért idén plusz osztályt is kell indítani. Ennek és egy másik osztálynak viszont jelenleg nincs is hely az iskolában. Ezt oldaná meg a tankerület két, erre kialakított konténerrel, de ezek szeptember közepe előtt nem érkeznek meg.