Öten pályáznak a Zeneakadémia rektori posztjára

oktatás
2023 augusztus 23., 10:03

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter pályázata érkezett be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt felhívásra.

A határidő augusztus 21-én éjfélkor járt le, viszont postai úton is be lehetett nyújtani a pályázatokat, így a névsor még nem végleges.

A fenntartó, vagyis a Kulturális és Innovációs Minisztérium a feltételeknek megfelelt pályázatokat elküldi az egyetemi szenátus részére, amely a vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint rangsorolja azokat, majd a fenntartónak felterjeszti rektori kinevezésre.

Fotók: Koszticsák Szilárd, MTI
photo_camera Fotók: Koszticsák Szilárd, MTI

A jelenlegi rektor, Vigh Andrea megbízatása október 31-én jár le, újabb ciklust pedig a szabályok szerint nem vállalhat. Az egyetem új vezetője november 1-jén kezdi meg munkáját.

Csák János július 19-én írta ki másodszor a rektori pályázatot, miután a Zeneakadémia 171 oktatója tiltakozott az első, csak előadóművészek számára nyitott pályázati kiírás ellen. Az egyetem az ELTE és a BME mellett azon kevés intézmények egyike, mely ellenállt az alapítványi modellváltásnak.

(via MTI)