Fegyelmi eljárást indít a FIFA a spanyol szövetség elnöke ellen, aki szájon csókolta a női labdarúgó-válogatott játékosát

futball
2023 augusztus 24., 13:11
Luis Rubiales spanyol szövetségi elnök itt Alexia Putellast öleli magához a Sydney-ben rendezett nő világbajnoki döntő díjátadóján
photo_camera Luis Rubiales spanyol szövetségi elnök itt Alexia Putellast öleli magához a Sydney-ben rendezett nő világbajnoki döntő díjátadóján Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Fegyelmi eljárást indított Luis Rubiales ellen a FIFA azok után, hogy a spanyol szövetség elnöke szájon csókolta Jenni Hermosót, a spanyol női labdarúgó-válogatott középpályását a világbajnoki döntő díjátadóján.

Spanyolország vasárnap Sydney-ben 1-0-ra legyőzte Angliát és világbajnoki címet ünnepelhetett.

Az ünneplésre Rubiales viselkedése duplán árnyékot vetett. A szövetségi elnök a díszpáholyban előbb a tökeit markolászva ünnepelte a diadalt, oldalán Letícia királynéval, a díjátadás során aztán szájon csókolta Hermosót.

link Forrás

A FIFA csütörtöki közleményében azt írta, hogy eljárást indítanak Rubiales ellen, méghozzá a szövetségi fegyelmi szabályzatának 13 bekezdése alapján. Az említett paragrafusok arra vonatkoznak, ha valaki inzultál valaki, vagy lealacsonyító gesztusokat, megjegyzéseket tesz rá, illetve úgy viselkedik, ami rossz színben tüntetheti fel a FIFA-t.

link Forrás

Rubiales, bár eleinte még védte tettét, hétfőn bocsánatkérő videót tett közzé, de ezt Pedro Sanchez miniszterelnök elégtelennek titulálta. A spanyol szövetség rendkívül ülést hívott össze péntekre és szintén eljárást indított.

Hermoso az eset után egy élő műsorban azt mondta, „nem tetszett neki”, hogy Rubiales szájon csókolta, de később annyiban pontosított, hogy szerinte ez egy „természetes gesztus volt, szeretetből fakadt”.

Azt is mondta, hogy az elnökkel remek a kapcsolatuk, a viselkedése mindannyiunkkal szemben kifogástalan volt, ez pedig spontán és természetes gesztus. (Independent)