A Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz fordul a Mezőkövesd, szerintük jogellenesen zárták ki őket a nemzetközi átigazolási piacról

futball
2023 augusztus 25., 17:39

Jogellenesen zárta ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Mezőkövesd Zsóry fc Kft-t az új játékosok regisztrálásából, írja a klub közleménye alapján a Nemzeti Sport.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Csütörtökön mi is beszámoltunk arról, hogy a klubot egy tartozás miatt a FIFA kizárta a nemzetközi átigazolási piacról. A Mezőkövesd közleménye szerint az ügy előzményei 2022. nyarára mutatnak vissza, amikor egykori játékosuk, Matija Katanec egyoldalúan és álláspontjuk szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult FIFA-hoz.

Munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar Munkaügyi Bíróság jár el, a FIFA sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát határozatot hozott, írja a klub, hozzátéve, hogy a határozat nem tartalmazott indokolást, annak megküldését külön kérték.

„A FIFA sajnálatos és jogsértő módon feltételezhető informatikai hibából eredően a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17. napján közölte a klubunkkal. Ennek megfelelően a 2023. június 09-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubunkkal sem e-mail-ben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felület, a FIFA Legal Portalon keresztül, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t” – írják.

Az ügy miatt a Mezőkövesd a svájci székhelyű Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordult.