Demcsák Zsuzsa segíti Győzike öccsét Nógrádmegyerben a 2024-es önkormányzati választásokon

POLITIKA
2023 augusztus 26., 08:08

„Zsuzsikával nagyon jó barátok vagyunk, felnézek rá, mert remek műsorvezetőnek tartom. Úgy gondolom, a jó pap holtig tanul, és nekem is van még hova fejlődnöm, például a kommunikáció terén. Ebben segít nekem, hiszen a célom, hogy megnyerjem Nógrádmegyerben a 2024-es önkormányzati választásokat, és jó polgármestere lehessek a községünknek” – mondta a Blikknek Gáspár Zsolt, vagyis a Győzike néven ismertté vált és a Fideszbe nemrég belépett Gáspár Győző öccse, akit ezek szerint Demcsák Zsuzsa fog felkészíteni a polgármester-jelöltségre.

Demcsák a lapnak azt mondta, „amikor Zsolti felhozta az ötletet”, ő azonnal igent mondott, mert bár úgy gondolja, hogy „nyilvános beszédben Zsolti fejlesztésre szorul, az »alapanyag« jó, azon nem kell változtatni”.

„Zsoltinak van egy jellegzetes beszédstílusa, amit nem szabad megváltoztatni, ő ilyen, neki ez az egyénisége. Pont a lényeg veszne el, vagyis az, amiért őt annyian szeretik. Ezért nem kell javítani a tájszólásán, a habitusán, abban viszont tudok neki tanácsot adni, hogy miként tartson meg úgy egy beszédet, hogy azzal megfogja a közönséget, hogyan érhet el ennél szélesebb rétegeket is a mondanivalója” – árulta el stratégiáját Demcsák, aki a TV2 Farm VIP című műsorát vezette együtt Gáspár Zsolttal.

A 2022-es választás előtt derült ki, hogy született egy vaskos füzet arról, hogy a Gáspár család hogyan tudná segíteni a Fidesz kampányát, de Gáspárék azt mondták, nem ők írták.

Demcsák Zsuzsát egyébként 2007-ben még az MSZP kérte fel kormányszóvivőnek, de végül mást választottak helyette. A Fidesz akkor azt mondta, „olyan embert akartak kormányszóvivőnek, aki lenézi a szegény embereket és akinek férje meglehetősen gyanús üzleti kapcsolatokkal rendelkezik”.