Egy vaskos füzet született arról, hogy a Gáspár család hogyan tudná segíteni a Fidesz kampányát, de szerintük nem ők írták

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 április 01., 05:52
comments 12

„Gáspár Család javaslatai és segítsége a 2022-es választási kampányban” címmel terjed egy vaskos füzet.

Abban tanácsok és részletes terv van arról, hogyan lehetne megnyerni a roma szavazókat, hogy a Fideszre húzzák az X-et.

Olyan, mint egy kinyomtatott powerpoint-prezentáció, de annak nem rövid, legalább 100 oldal.

A vaskos paksamétát kiegészíti egy tömörebb összefoglaló is, amiben egyebek között az szerepel, hogy vállalják, hogy „Magyarország egész területén kampányolnak a cigányság és a cigánysággal együtt élő magyarok körében a FIDESZ-KDNP és a támogatottjai érdekében”.

Ennek a szövegnek a végén a dátum (2021. január 19.) és a hely (Nógrádmegyer) mellett Gáspár Zsolt neve van odaírva, de aláírás nincs.

A borítón lévő telefonszámok ifjabb Gáspár „Győzike” Győző édesapjáé, illetve a testvéréé, aki Zsolti gazda néven szerepel egy TV2-s műsorban. Ez eddig biztos. Hogy tényleg ők írták-e, arra nincs bizonyíték.

Először Gáspár Zsoltot hívtam, és nem én voltam az első, mert alig kezdtem bele, hogy miért keresem, közbevágott, hogy nincsen semmilyen aláírás a papírokon, és - bár még le sem írtam egyetlen betűt sem -, közölte, hogy feljelent, adjam meg az emailcímemet, és az ügyvédje majd jelentkezik. Voltaképpen szórakoztató beszélgetés volt, én kérdezni próbáltam, ő viszont csak ezt darálta.

Ezután idősebb Gáspár Győzőt hívtam, kicsengett, nem vette fel, aztán visszahívott, de letette, majd a fiától, Zsolttól jött sms, hogy nem korrekt az édesapját is hívogatni, és várja az emailcímet, hogy az ügyvédje írhasson. Ezt elküldtem neki. Azt írta egyébként, hogy ők „a Fidesszel vannak”, és azt javasolta, hogy mi is lépjünk be a pártba, és szavazzuk a Fideszre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.