Kiderült, hogy kik bújtak Youhuu bőrébe

sport
2023 augusztus 28., 16:17

A budapesti atlétikai világbajnokság címerállata, Youhuu, a rackajuh már akkor az érdeklődés homlokterébe került, amikor még el sem kezdődtek a versenyek. Az állat több tévéműsorban is feltűnt, az egyikben a riporter fenekét rugdosta, a másikban Rubint Réka fenekét csapkodta.

Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója most az RTL-nek elárulta, kit, illetve kiket rejtett a jelmez. Nos, a tősgyökeres magyar állat jelmezébe észak-amerikai profik bújtak, akik nagy amerikai profiligákban, illetve korábbi atlétikai vébéken dolgoztak.

A kánikulában negyed órát lehetett kibírni a jelmezben, így döntően ketten váltották egymást, de néha egy harmadik társuk is besegített.

Az amerikaiak lelkesek voltak, már akkor nagy fantáziát láttak a jelmezben, amikor az még el sem készült.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A vezérigazgató szerint Youhuu segítségével rengeteg jegyet tudtak eladni az utolsó hetekben, ennek is köszönhető, hogy jegyeladás tekintetében az eddigi legsikeresebb világbajnokságot, a 2017-es londonit is túlszárnyaltuk.

Németh a fenékcsapkodós esetek után azt nyilatkozta: „Youhuu két nap alatt meghódította Magyarországot, ahol csak járt, jókedvet és örömöt csempészett az emberek napjába, viselkedése pedig csak azok szerint kifogásolható, akik nem támogatják az atlétikai világbajnokságot”