Eminemnek nem tetszik, hogy az egyik republikánus elnökjelölt az ő számát énekelte egy kampányrendezvényen

külföld
2023 augusztus 29., 05:53

Eminem ügyvédei levelet küldtek a republikánus elnökjelölt Vivek Ramaswamynak, hogy ne használja a rapper dalait kampányrendezvényeken, írja a BBC. A levél több mint egy héttel azután érkezett, hogy a biotechnológiai vállalkozóból lett politikus az iowai állami vásáron elrappelte a Lose Yourself című számot.

link Forrás

A levél szerint Eminem kiadója, a BMI kapott egy közleményt az előadótól, amiben az kifogásolja, hogy a republikánus politikus az ő zenéjét használja. „A BMI az Eminem számok bármilyen előadását ettől az időponttól kezdve a licenc lényeges megsértésének tekinti” – írta a kiadó.

Egy Eminem-szövegre utalva Tricia McLaughlin kampányszóvivő az amerikai médiának adott nyilatkozatában azt mondta: „Vivek egyszerűen felállt a színpadra és elszabadult. Az amerikaiak bánatára a rappelést a Real Slim Shadyre - Eminem beceneve - kell hagynunk”. Ramaswamy szóvivője azt is elmondta, hogy eleget tesznek Eminem kérésének.

Az amerikai politikában hagyománnyá vált, hogy a politikusoknak a dalválasztásuk miatt felszólító leveleket küldenek. Trump több tucatnyi levelet kapott sztároktól - például a Rolling Stonestól, a Queentől, Adele-től és Pharrell Williamstől -, amikben tájékoztatták a politikust, hogy nincs engedélye arra, hogy zenéjüket kampány- és elnöki rendezvényeken használja.