Derékig érő vízzel és 200 km/órás széllel érkezett meg az Idalia hurrikán Floridába

külföld
2023 augusztus 30., 13:17

Megérkezett Florida partjaihoz az Idalia hurrikán. A helyieknek 200 kilométer/órás széllel és közel 5 méteres hullámokkal kell megküzdeniük. A következő videón lehet látni, ahogy a hurrikán elérte az amerikai partokat.

link Forrás

Az állam egyes részein már térdig érő víz borítja az utakat, az áradások ingatlanokat is veszélyeztetnek. A következő videón egy biciklis férfi látszik, aki a hatóságok figyelmeztetése ellenére megpróbált közlekedni a derékig érő vízben.

link Forrás

Az állam nyugati felén már több mint 169 ezer ember maradt áram nélkül. Florida kormányzója, Ron DeSantis azt mondta, több mint 30 ezer ember áll készen, hogy helyreállítsa a hurrikán által leszakított elektromos vezetékeket.

A floridai Clearwater település kikötője
photo_camera A floridai Clearwater település kikötője Fotó: MIGUEL J. RODRIGUEZ CARRILLO/AFP

A veszélyeztetett tengerparti területeken élő floridai lakosokat még kedden utasították, hogy pakoljanak össze és hagyják el lakóhelyüket.

A hurrikán az előrejelzések szerint a Floridai-félsziget után Georgia állam déli részét, majd Észak- és Dél-Karolinát sújtja. Az államok kormányzói szükségállapotot hirdettek. A tallahassee-i Nemzeti Meteorológiai Szolgálat példátlan eseménynek nevezte az Idaliát, ez lesz a legnagyobb hurrikán, ami átvonul a régión.

Az extrém időjárási körülményeket egy tampai kamerán élőben is lehet követni.