Sűrű fűszag terjeng a US Openen

sport
2023 augusztus 30., 10:40

„A 17-es pálya olyan, mintha Snoop Dogg nappalijában lennél”

– röhögött a 12. helyen kiemelt német Alexander Zverev, amikor arra terelődött a szó sajtótájékoztatóján, hogy mi az egyik legforróbb beszédtéma a most zajló US Openen, Flushing Meadows-ban.

A női mezőnyben nyolcadik kiemelt görög Maria Sakkari hétfőn itt szenvedett vereséget a spanyol Rebeka Masarova ellen. A meccs után Sakkari elmondta, hogy már az előző napi edzésen is érezte a spangli sűrűn hömpölygő illatát.

Maria Sakkari görög teniszezőnő füvet szimatol a Billie Jean King National Tennis Center 17-es pályáján 2023 augusztus 28-án
photo_camera Maria Sakkari görög teniszezőnő füvet szimatol a Billie Jean King National Tennis Center 17-es pályáján 2023 augusztus 28-án Fotó: SARAH STIER/Getty Images via AFP

Gyorsan kiderült, hogy az élménye nagyon is valóságos volt, és több játékos is találkozott már vele, korábbi versenyek alkalmával egyaránt.

A USTA, az Egyesült Államok Teniszszövetsége visszanézte a meccs felvételeit, és nem látott senkit a nézőtéren, aki füvet szívott volna. Vagy bármi mást. A biztonsági szolgálatot vezető Ricardo Rojas viszont érezte a fűszagot, amikor sétára indult a Billie Jean King National Tennis Center, a teniszcentrum szomszédságában. Az ott elterülő parkban zajlott a füstölgés. Ott szokott zajlani.

Rojas elmondta, hogy ez kívül esik a hatáskörükön, a parkban nem tilthatják a füvezést, miközben a stadionban persze minden füstölgés tilos. New Yorkban 21 év felett lehet szívni, saját célra az ember tarthat is magánál jócskán.

A wimbledoni bajnok Marketa Vondrousova azt mondta az AP-nek, hogy a többi pályától messzebb elterülő, a parkos részhez közelebbi 17-es pálya bizony híres arról, hogy behömpölyög a fűszag a szomszédos parkból.

Sakkari amúgy jelezte a dolgot meccs közben a bírónál, de még 4-1-es vezetésnél, hogy aztán két sima szettben veszítsen, de nagyon fair módon nem fogta a fűszagra a dolgot. (AP)